Wat Doet Een Spartan Vrijwilliger?

Spartan vrijwilligers zijn de ruggengraat van iedere Spartan Race. Als een Spartan vrijwilliger zorg je ervoor dat onze Spartan Racers en toeschouwers een onvergetelijke ervaring hebben.

Jouw inspanningen zorgen ervoor dat de Spartan Race de beste Obstacle Racing Series ter wereld is en zorgen voor een geweldige ervaring voor duizenden deelnemers. Spartan Race zou niet zijn wat het is zonder jou en je inzet!

We hebben verschillende taken voor je als Spartan vrijwillger: op het festivalterrein, tijdens de race, bij de registratie, etc.

Spartan vrijwilligers werken nauw samen met de Spartan Race Staff in de volgende gebieden:


 1. Obstacle Enforcement: controleren van de veiligheid van de obstakels, aanmoedigen van de Spartan Racers, controleren van de straffen (Burpees), controleer de stroom van deelnemers, contact opnemen met het medische team in geval van nood. Bemannen van de hulpposten (je werkt op 2-3 posten gedurende de dag)
 2. Registratie: Verwelkomen van deelnemers, uitdelen van Spartan Pack
 3. Bag check for racers: Verwelkomen van deelnemers, inname en uitgave van tassen.
 4. Start en Finish Line Operations: Bemannen laatste hulppost, uitgeven van t-shirt, beheren van de stroom deelnemers.
 5. Gladiators
 6. Logistics:
  Wisselende taken op het evenemententerrein. Hulp bij andere posten (registratie, tascontrole…). Hulp aan de start…
 7. Aid stations:Uitdelen van drankjes en snacks aan deelnemers op het parcours

Wat levert het me op?

We are excited to announce a new volunteer program from 2019. Please read carefully the following information. • Gratis entree bij elke Duitse, Oostenrijkse of West-Europese Race Sprint, super of beast. Je kan je gratis race gebruiken bij het evenement waar je vrijwilliger bent of bij een ander Race. (1 dag vrijwilligerswerk = 1 sprint, super of beast) Je kan tot 12 maanden na je deelname als vrijwilliger deelnemen aan een Race.

Zorg ervoor dat je de gratis code die je ontvangt aan het einde van de dag bij de vrijwilligers tent goed bewaard. Het is niet mogelijk om op dezelfde dag waarop je vrijwilliger bent mee te doen aan een race. We hebben je de hele dag nodig. Als je een dag vantevoren meedoet, ga dan naar de vrijwillgers tent vanaf 10:00 uur waar je een voucher ontvangt in ruil voor een borgsom welke je terug kan vragen na je dag vrijwilligerswerk. Betaal niet online, we kunnen je inschrijfgeld niet teruggeven. Als je de dag na je vrijwilligerswerk meedoet aan de Race of met een andere race ga dan direct naar de vrijwilligers tent.


 • Een Spartan Vrijwilligers shirt
 • Snacks en lunch
 • Gratis parkeren
 • Extra voordelen voor een volle dag vrijwilligerswerk kunnen aangeboden worden
 • Een leuke dag vol actie waarbij je kan helpen om de beste obstacle course race ter wereld mogelijk te maken!

Hoe Schrijf Ik Me In?

Volg deze eenvoudige stappen!

Stap 1: Selecteer de race waarin je geïnteresseerd bent in het dropdown menu en vul je informatie in. Zorg ervoor dat je e-mail adres klopt want dit is hoe we contact me je op gaan nemen. Je ontvangt verdere informatie ongeveer 10 dagen voor het evenement.

Stap 2: Zorg ervoor dat je je e-mail goed in de gaten houdt. De vrijwilligerscoördinator stuurt je alle details, parkeerkaarten, etc. via e-mail.

Stap 3: Burpees. Zorg ervoor dat je precies weet hoe je een goede burpee doet. Hier!

Stap 4: Zorg ervoor dat je er bent! Als je je inschrijft gaan we ervan uit dat je er bent. We hebben je nodig!

Ik heb een vraag die niet wordt beantwoord in de FAQ. Hoe neem ik contact op met de vrijwilligerscoördinator voor mijn race?

Alle vrijwilligerscoördinators kunnen bereikt worden via netherlands@spartanraceeurope.com.

Zorg er alleen voor dat je de race waarin je geïnteresseerd bent in je e-mail vermeld.

Dankjewel, Spartan Vrijwilligers!

Vergeet niet om je aan te sluiten bij onze Spartan Vrijwilligers Facebook Groep

We kunnen dit niet doen zonder jou!