Spartan is a Way of Life.

Joe De Sena, pionier in obstacle running en een avontuurlijke racer van wereldklasse bedacht SPARTAN en presenteerde de eerste race in prachtige groene heuvels van Vermont.

Zanderig. Veerkrachtig. Gepassioneerd. Spartanen zijn geen softies. Spartanen overwinnen obstakels. En ja, Spartans doen burpees.

Spartan is een sport, gemeenschap, een filosofie, een training- en voedingsprogramma – met dagelijks advies, een podcast, een reeks boeken, een activiteit voor kinderen, trainingstoestellen, een mediakanaal, een NBC Sports-serie, een digitaal tijdschrift en… een obstacle run!

Spartan Race innoveert wereldwijd obstacle racing. Met jaarlijks meer dan 200 races over de hele wereld. We bieden drie kernraces die elk escaleren in afstand, aantal obstakels en uitdagingsniveau. De Spartan Sprint (5K / 20 obstakels), de Spartan Super (10K / 25 obstakels) en Spartan Beast (Halve Marathon / 30 obstakels). Het parcours ligt bezaaid met kenmerkende obstakels: modder, prikkeldraad, muren, touw en vuur. Daag jezelf uit om alle drie te voltooien en deel uit te maken van de TRIFECTA tribe.

We bieden ook een Spartan Kids (500m en 1km), Special Spartans (voor racers met lichamelijk en/of verstandelijke beperkingen), en voor degenen die zichzelf nog verder willen pushen, de Hurricane Heat (bootcamp-achtige uitdaging) en de Ultra (50K, 60 obstakels).

Spartan is ’s werelds beste hindernisrace. Punt!